Sałatka z oscypkiem

Sałatka o bardzo wyrazistych smakach. Suszone pomidor, orzechy i oscypek… Pysznie.

Ilość porcji:   1

Przygotuj:

  • Patelnia

Składniki

  • 15g szpinaku
  • 15g rukoli
  • 15g awokado
  • 15g czerwonej cebuli
  • 20g suszonych pomidorów w oleju
  • 1szt (30g) oscypka
  • 3szt. orzechów makadamia
  • 12g oliwy z oliwek
  • 3g octu balsamicznego
  • Sól, pieprz
  1. Cebulę, awokado i pomidory pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski.
  2. Dodaj rukolę, szpinak, oliwę, ocet balsamiczny i przyprawy. Całość wymieszaj.
  3. Posyp rozgniecionymi orzechami makadamia.
  4. Oscypka pokrój w paski i chwilę przysmażaj na patelni. Kiedy zrobi się lekko płynny wyłóż na sałatkę.

Wartości odżywcze całości:

360kcal   /   Białko: 11g   /   Tłuszcze: 33g   /   Węglowodany netto: 3,5g

 

Możesz również polubić

Dodaj komentarz