Ryba z sosem cytrynowo-musztardowym

Ryby… Jedni je uwielbiaja, inni nienawidzą, a jeszcze inni mają do nich obojętny stosunek.

Ja ryby uwielbiam, a fakt, że sa zdrowe, stanowi dodatką motywację, żeby uwzględniać je w swoim menu. 

Ryby są doskonałym źrodłem łatwoprzyswajalnego białka oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (szczególnie omega-3). Znajdziemy w nich także witaminy A, D, E i B  oraz liczne składniki mineralne, takie jak żelazo, jod, wapń, magnez, potas, fluor, miedź czy mangan. Dlatego właśnie stanowią ważny element mojej diety.

W dodatku można je przygotować na wiele różnych sposobów!

Tym razem przedstawiam przepis na pieczoną rybę z bardzo orzeźwiającym sosem cytrynowo-musztardowym.

Przygotowuje się ją szybko, a smak zaskoczy nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Niecodzienna, zaskakująca, pyszna!

Po więcej przepisów zajrzyj także TUTAJ

 

Ryba z sosem Cytrynowo - Musztardowym

Szukasz więcej przepisów?

Możesz również polubić

Dodaj komentarz