kolacje / 2021-11-15 Placuszki z kalafiora Kremowe, delikatne, uniwersalne. Doskonałe jako samodzielne danie, a także jako dodatek do mięs i sosów. Ilość porcji: 2 (8 sztuk) Przygotuj: Patelnia Składniki 300g różyczek ugotowanego na półtwardo kalafiora1/2 dużej cebuli (ok. 90g)2 jajka1 łyżeczka mielonego lnu (siemie lub babka też się nadają)Sól i pieprz20g oleju kokosowego do smażenia Ugotowany kalafior rozgnieć widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.Cebulkę drobno pokrój i zeszklij na maśle.Dodaj do kalafiora razem z jajkami, lnem i przyprawami.Całość dokładnie wymieszaj na spójną masę.Rozgrzej piekarnik (górna grzałka +termoobieg) do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.Na blaszkę nakładaj łyżką masę na placuszki. Wsadz do piekarnika i zapiekaj ok. 10-15min.W ten sposób woda odparuje, a składniki ładnie się połączą.Rozgrzej olej kokosowy na patelni i przełóż placuszki smażąc je ok. 3 minut z jednej i 1-2 min. z drugiej strony. Wartości odżywcze całości:413kcal / Białko: 20g / Tłuszcze: 32g / Węglowodany netto: 11g Nawigacja wpisu < Placuszki z borówkamiKetoza a odchudzanie > Możesz również polubić Kanapki z pastą z buraka Ryba z sosem cytrynowo-musztardowym Chleb na maśle orzechowym Dodaj komentarz Anuluj Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Δ
Dodaj komentarz