przepisy / 2021-11-15 Naleśniki bez mąki Lekkie, aksamitne naleśniki bez mąki, to doskonały pomysł zarówno na deser, jak i na śniadanie. Ilość porcji: 3 Przygotuj: robot kuchenny lub blenderpatelnia Składniki 2 jajka30g śmietanki 36%15g oleju kokosowego do smażenia15g erytrolu zmielonego na puder Jajka, śmietankę i erytrol zmiksuj.Na patelni rozgrzej olej i wylej 1/3 ciasta na naleśniki. Pamiętaj, żeby ciasto równo rozlało się po patelni.Smaż ok 3 minut. Przerzuć naleśnika na drugą stronę i smaż ok. 1 minuty.Te same czynności wykonaj pozostała częścią ciasta.Naleśniki możesz podawać z owocami, masłem orzechowym, bitą smietaną i wieloma innymi dodatkami. Wartości odżywcze całości:387kcal / Białko: 15g / Tłuszcze: 36g / Węglowodany netto: 1,5gWartości odżywcze 1 porcji:129kcal / Białko: 5g / Tłuszcze: 12g / Węglowodany netto: 0,5g Nawigacja wpisu < Pasta z awokado i jajkaSałatka z oscypkiem > Możesz również polubić Kanapki z pastą z buraka Ryba z sosem cytrynowo-musztardowym Chleb na maśle orzechowym Dodaj komentarz Anuluj Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Δ
Dodaj komentarz