Naleśniki bez mąki

Lekkie, aksamitne naleśniki bez mąki, to doskonały pomysł zarówno na deser, jak i na śniadanie.

Ilość porcji:   3

Przygotuj:

  • robot kuchenny lub blender
  • patelnia

Składniki

  • 2 jajka
  • 30g śmietanki 36%
  • 15g oleju kokosowego do smażenia
  • 15g erytrolu zmielonego na puder
  1. Jajka, śmietankę i erytrol zmiksuj.
  2. Na patelni rozgrzej olej i wylej 1/3 ciasta na naleśniki. Pamiętaj, żeby ciasto równo rozlało się po patelni.
  3. Smaż ok 3 minut. Przerzuć naleśnika na drugą stronę i smaż ok. 1 minuty.
  4. Te same czynności wykonaj  pozostała częścią ciasta.

Naleśniki możesz podawać z owocami, masłem orzechowym, bitą smietaną i wieloma innymi dodatkami.

Wartości odżywcze całości:

387kcal   /   Białko: 15g   /   Tłuszcze: 36g   /   Węglowodany netto: 1,5g

Wartości odżywcze 1 porcji:

129kcal   /   Białko: 5g   /   Tłuszcze: 12g   /   Węglowodany netto: 0,5g

Możesz również polubić

Dodaj komentarz