kolacje
/
Chleb na maśle orzechowym


Chleb na maśle orzechowym
-
10 minut przygtowanie
45minut
pieczenie
-
Całość:
1581 kcal
B: 73g
T: 126g
W: 49g
Wn: 30g
Pyszny, pachnący, miękki w środku, ale z chrupiącą skórką.
Czego chcieć więcej?
Idealny do kanapek wytrawnych oraz na słodko.
Przygtowanie go zajmuje tylko kilka minut, a zapach, który roznosi się po domu podczas pieczenia poruszy wszystkich domowników.
Doskonale sprawdzi się w diecie ketogenicznej, low carb i bezglutenowej.
Składniki
Przygotowanie
Składniki
Na keksówkę wielkości 10x20cm
- 6 jajek
- 240g masła orzechowego
- 100g mąki migdałowej
- 60g nasion słonecznika
- 20g nasion siemienia lnianego
- 20g zmielonego siemienia lnianego
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
Przygotowanie
- Jajka z solą wymieszaj robotem kuchennym
- Dodaj masło orzechowe i ponownie zmiksuj.
- Dodaj pozostałe produkty i wymieszaj na najniższych obrotach robota kuchennego
- Foremkę wyłóż papierem do pieczenia
- Przelej masę na chleb i odstaw na 10 minut
- Piecz w temp. 175stopni (góra+ termoobieg) przez 30 minut
- Wyjmij chleb z formy i papieru. Przełóż na kratkę w piekarniku. Piecz kolejne 15 minut.
Dodaj komentarz