Cannelloni KETO

Keto obiad we włoskim stylu, jednak bez węglowodanów? Cannelloni!
Przede wszystim to danie,które zachwyca nie tylko miłośników niskowęglowodanowej kuchni, ale także wszystkich innych smakoszy. Kompozycja smaków powoduje, że chce się więcej i więcej, dzięki czemu potrawa w trybie ekspresowym znika z talerzy.
Delikatne, cieniutkie naleśniki nadziane aromatycznymi pomidorami z mięsem, a także delikatny jogurt z ziołami, to prawdziwa uczta dla podniebienia, dzięki czemu ten keto obiad chętnie zjada cała rodzina, nawet jeżeli jest na klasycznej diecie.
W skrócie: włoska uczta w ketogenicznym świecie!
Dodatkowo, atutem tej potrawy jest fakt, że można przygotować jej więcej, ponieważ drugiego dnia jest jeszcze smaczniejsza. Wystarczy odgrzać ją w piekarniku i tym sposobem ponownie cieszyć się smakiem Włoch.
Ponadto, dla bardzo zapracowanych osób, które mają mało czasu na gotowanie mam również dobrą informację, gdyż to danie można zamrażać! Pamiętaj jednak, aby mrozić każdego naleśnika oddzielnie, ponieważ posklejane po zamrożeniu trudno będzie od siebie oddzielić.
Dlatego nie zwlekaj, tylko od razu bierz się do gotowania!
Koniecznie podziel się opinią w komentarzu, gdyż jestem bardzo Ciekawa Twojej ocen

Cannelloni Keto
-
25 minut - przygotowanie
15 minut - pieczenie
-
1 sztuka:
284 kcal
B: 19g
T: 22g
W: 4g
Wn: 3g
Na 5 sztuk:
- 3 jajka
- 50g śmietanki 30%
- 20g masła klarowanego
- 250g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
- 250g krojonych pomidorów z puszki
- 50g cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 20g oliwy z oliwek
- 60g jogurtu greckiego
- 30g startego parmezanu
- oregano, bazylia, sól, pieprz
- Jajka zmiksuj ze śmietanką.
- Na rozgrzanym maśle smaż 5 cieniutkich naleśników.
- Cebulę i czosnek poszatkuj. Podsmaż na oliwie z oliwek.
- Dodaj mięso i smaż do czasu, aż woda odparuje.
- Dodaj pomidory, zioła i przyprawy. Duś przez 3-5 minut.
- Farsz nałóż do naleśników i zawiń w takim sam sposób jak krokiety.
- Gotwe naleśniki przełóż do naczynia żaroodpornego. Posmaruj jogurtem.
- Posyp bazylią i oregano, a następnie startym serem.
- Wstaw do piekarnika na 15-20 minut, Piecz w temp. 190 stopni.
Dla wyrównania smaków, rybę podawaj z łagonym puree, np. z brokułu lub kalafiora.
Jeżeli chcesz wiedzieć jak poszczególne desery i posiłki wkomponować do Twojej diety, bez uszczerbku na Twoim zapotrzebowaniu na kalorie i makroskładniki – zajrzyj do E-book’a „KETO To takie proste!”.
Dzięki temu Ebookowi krok po kroku dowiesz sie jak prawidłowo komponować swoje codzienne menu i układać posiłki.
Znajdziesz go TUTAJ

Dodaj komentarz