ciasta desery przekąski / 2021-10-10 Babka cynamonowa Pyszna cynamonowa babka z jabłkiem i śliwką. Lekka, puszysta i bardzo prosta w wykonaniu. Ilość kawałków: 12 Przygotuj: Robot kuchenny / MikserBlacha do pieczenia (ok.25x35cm)Papier do pieczenia Składniki 5 jajek100g jabłka (obrane)100g śliwek (bez pestki)90g erytrytolu 80g mąki kokosowej70g śmietanki 36%30g sera mascarpone15g odżywki białkowej10g budyniu waniliowego bez cukru1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody1 łyżka cynamonu Owoce drobno pokrój i posyp 1/3 cynamonu.Erytrytol zmiel na puder.Do miski daj jajka, erytrytol, śmietankę i mscarpone. Składniki dokładnie utrzyj robotem kuchennym.Mąkę, budyń, odżywkę białkową, proszek do pieczenia, sodę i cynamon wymieszaj w osobnej misce.Suche składniki dodawaj do jajek ciągle mieszając mikserem.Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylej ciasto.Na wierzch połóż owoce lekko je dociskając.Ciasto piecz w temp. 160 stopni ok. 45 minut.Sprawdź patyczkiem czy ciasto się nie przykleja. Jeżeli patyczek jest suchy, to ciasto jest gotowe. Wartości odżywcze całości:1137kcal / Białko: 62g / Tłuszcze: 73g / Węglowodany netto: 39gWartości odżywcze 1 kawałka (z 12):95kcal / Białko: 5g / Tłuszcze: 6g / Węglowodany netto: 3g Nawigacja wpisu < Co to jest dieta ketogeniczna?Fuczki > Możesz również polubić Kanapki z pastą z buraka Ryba z sosem cytrynowo-musztardowym Chleb na maśle orzechowym Dodaj komentarz Anuluj Zapisz moje dane, adres e-mail i witrynę w przeglądarce aby wypełnić dane podczas pisania kolejnych komentarzy. Δ
Dodaj komentarz